DANCEORIENTATION.EU

#danceisblind

NL  FR  EN

Overwinning “Belgium Latin Competition 2023” voor Manuel Delaere

Publicaties

Categorie: Awards
16 december 2023

Op 16 december werd Manuel Delaere gehuldigd met een trofee voor zijn voortreffelijke prestatie in de discipline "Student danst met trainer" tijdens de "Belgium Latin Competition 2023". In een zinderende finale met vijf danskoppels, waarvan vier ziende koppels, veroverde hij de eerste plek. Hoewel de trainer niet beoordeeld werd, regende het lof van de jury op beide danspartners. 

De dansgemeenschap ontving deze overwinning als een krachtig statement. De internationale juryleden uit Spanje, Mexico, Frankrijk en België erkenden de technische uitdagingen van het verwerken, onthouden en reproduceren van klassieke dansmoves. Daarnaast prezen ze onze doorzettingsvermogen, toewijding en verbondenheid. 

De finale bestond uit vier uitdagende opdrachten. Manuel betoverde het publiek telkens gedurende één minuut op willekeurige muziek, gekozen door de organisatie. In de discipline "salsa" wist hij na drie opdrachten door te stoten naar de vierde en laatste uitdaging: dansen in een demo op een nummer dat hij van tevoren kende. 

De jury was niet alleen lovend, maar ook de salsacommunity raakte onder de indruk. Een opmerking als "Waarom draagt die gast een zonnebril?" kreeg een betekenisvol antwoord: "Omdat hij blind is!" Dit leverde veel lof op voor Manuel. Na de overwinning ontspanden we en genoten volop op de sociale dansvloer. 

Deze triomf past binnen het kader van het project "Visuele handicap en inclusie" van de Koning Boudewijnstichting, waarbij een van onze doelstellingen is om de zichtbaarheid en integratie van de kracht van blinden en slechtzienden te bevorderen. 

Audiodescriptie: 

video: Manuel en Michèle betreden de dansvloer. Michèle leidt Manuel naar de juiste positie, begroet de juryleden en maakt een kruisteken met hun handen, gevolgd door een buiging. De muziek begint, en Manuel start zijn dans. Michèle heeft voor deze opdracht een klassieke routine van salsabewegingen met herkenbare moves gekozen, waardoor de jury en het publiek Manuel's danstechnische kennis kunnen beoordelen. 

Meer video's zijn te vinden op TikTok: @danceorientation (Manuel en Michèle). 

foto 1: Manuel en Michèle poseren samen met hond Dajoor voor het logo van de "Belgium Latin Competition 2023". 

foto 2: Een selfie waarbij Manuel zijn trofee vasthoudt en Michèle breed lacht. 

Placeholder imagePlaceholder image