DANCEORIENTATION.EU

#danceisblind

NL  FR  EN

Partners

Sport Vlaanderen 

Sport Vlaanderen is het agentschap van de Vlaamse overheid verantwoordelijk voor het sportbeleid van de Vlaamse Gemeenschap. Het bestuur is gevestigd in Brussel.

Placeholder image

Koning Boudewijnstichting

een onafhankelijke en pluralistische openbare instelling

Al ruim 45 jaar ijvert de Koning Boudewijnstichting voor het algemeen belang, in samenwerking met vele partners, experten en schenkers. Met ons optreden willen we duurzame en positieve verandering teweegbrengen in de samenleving in België, Europa en elders in de wereld. 

Met onze steun versterken we organisaties en burgers die bijdragen aan een betere samenleving. We stimuleren filantropie en begeleiden individuen en bedrijven die zich willen inzetten voor een betere wereld.

Placeholder image

Etage Tropical Productions

Welkom in de dansschool Etage Tropical. Wat mag je verwachten ? Wij bieden allerhande dansstijlen aan, maar we zijn voornamelijke gespecialiseerd in tropische dansen zoals Salsa, Bachata en Kizomba. Daarnaast bieden we lessen aan als klassiek ballet voor kinderen en volwassenen, afrikaanse dans, buikdans, paaldans, burlesque, ecstatic dance, enz…

Placeholder image

Danssport Vlaanderen

Danssport Vlaanderen vzw is een door Bloso erkende en gesubsidieerde unisportfederatie. Danssport Vlaanderen telt momenteel meer dan 36.000 leden, 240 clubs en 300 lesgevers. Dansen bij Danssport Vlaanderen... is dansen voor iedereen!

Placeholder image

Sportdienst Gent

sportdienst van Gent

Placeholder image

Sportdienst Brussel

sportdienst van Brussel

Placeholder image

Sportdienst Oostende 

sportdienst van Oostende

Placeholder image

Uitpas

UiTPAS is een voordeelkaart voor vrije tijd. Met de UiTPAS kunt u goedkoper deelnemen aan cultuur-, jeugd-, sport- of vrijetijdsactiviteiten. U kunt punten sparen wanneer u deelneemt aan een activiteit bij een UiTPAS-partner. De gespaarde punten kunt u omruilen tegen mooie voordelen. De UiTPAS is er voor iedereen, van jong tot oud. Mensen in armoede hebben recht op het kansentarief aan de kassa.

Placeholder image

Paspartoe

Paspartoe is dé vrijetijdspas voor Brussel. Met je Paspartoe kan je punten sparen en omruilen voor mooie voordelen. Specifiek aan Paspartoe is de extra aandacht voor mensen in armoede.

Placeholder image

Sensotec

Als ontwikkelaar en verdeler van hulpmiddelen voor mensen met visuele, lees- en leerproblemen maken wij het verschil. Of je nu lees- of schrijfhulp nodig hebt als leerling, student, eens je uit werken gaat of als oudere persoon, onze hulpmiddelen bieden je deze mogelijkheid.

 We staan niet alleen in voor het ontwikkelen en beschikbaar stellen van onze oplossingen voor mensen met visuele, lees- en leerproblemen, maar dragen via persoonlijke assistentie en opleiding ook bij tot het doeltreffend inzetten van onze hulpmiddelen.

Placeholder image

G-sport Vlaanderen 

G-sport Vlaanderen vzw is hét aanspreekpunt omtrent G-sport en fungeert als kenniscentrum voor iedereen met interesse in G-sport.

Placeholder image

Symfoon

Symfoon - Vlaams blinden- en slechtziendenplatfor  Symfoon bouwt aan inclusie vanuit de kracht van blinde en slechtziende personen. Wij staan voor: kansen creëeren, Informeren, Sensibiliseren, Samenwerken. 

Placeholder image

Licht en Liefde

Wij helpen slechtziende en blinde mensen om een kwaliteitsvol leven uit te bouwen. We ijveren bovendien voor een ‘inclusieve’ samenleving, waar aan iedereen gedacht is – ook aan wie slecht ziet. Licht en Liefde is al actief sinds 1923. Door de jaren heen zijn we een veelzijdig netwerk geworden.

Placeholder image

Brailleliga

De Brailleliga is een vzw die als doelstelling heeft blinde en slechtziende personen te helpen in alle aspecten van het leven.

Placeholder image

HOGent

Met ruim 300 onderzoeks­actieve personeels­leden is HOGENT een kwaliteits­volle kennis­instelling en een belangrijke innovatie­partner voor bedrijven, organisaties en overheden.

Placeholder image

European Disability Card

De European Disability Card (EDC) is een kaart die bedoeld is om mensen met een handicap te helpen bij het verkrijgen van gelijke toegang tot bepaalde voordelen en diensten in verschillende Europese landen. De kaart is een initiatief van de Europese Unie en is bedoeld om de mobiliteit van personen met een handicap te vergroten door hen te voorzien van een gemeenschappelijk identificatiemiddel dat in meerdere Europese landen wordt erkend. 

Hier zijn enkele van de mogelijke voordelen die de kaart kan bieden, hoewel de specifieke voordelen kunnen variëren tussen landen:
Kortingen: De kaart kan recht geven op kortingen of speciale tarieven voor culturele evenementen, vervoer, accommodaties en recreatieve activiteiten.
Toegang tot bepaalde locaties: In sommige gevallen kan de kaart helpen bij het verkrijgen van toegang tot bepaalde locaties of evenementen.
Assistentie: De kaart kan zorgen voor eenvoudigere toegang tot assistentie en ondersteuning, zoals bijvoorbeeld in musea, theaters of andere openbare plaatsen.
Toegang tot openbaar vervoer: Mogelijk kunnen houders van de kaart gebruikmaken van specifieke diensten of faciliteiten in het openbaar vervoer. 

Het is belangrijk op te merken dat de beschikbare voordelen en de erkenning van de kaart van land tot land kunnen verschillen. Niet alle Europese landen nemen deel aan het EDC-programma, dus het is raadzaam om de specifieke regels en voordelen te controleren die gelden in het land waar je de kaart wilt gebruiken. Personen die geïnteresseerd zijn in het verkrijgen van een European Disability Card kunnen contact opnemen met de relevante autoriteiten in hun eigen land voor meer informatie.

Placeholder image